• Voor organisaties

Handelen vanuit de bedoeling

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een combinatie van een analytische blik en het aanvoelen van onderstromen. Vanuit oprechte aandacht luisteren en in kaart brengen van datgene wat er écht speelt. Waarom doe je als team/organisatie wat je doet? Wat is jullie visie en missie en handelen jullie overeenkomstig? Wat zijn belemmeringen en waar liggen kansen? Door kritische vragen te stellen zonder oordeel maar met een visie help ik mensen en/in organisaties  zich weer bewust te laten worden van de bedoeling en dit om te zetten in effectief handelen. 

Onderstaand aanbod geeft een richting voor de ondersteuning die ik te bieden heb. Graag verken ik samen met jullie de behoefte om te ontdekken of ik de juiste persoon ben om hierin te voorzien. Neem hiervoor gerust contact met me op.

 • Aanbod

  Visie, missie en identiteit

  Wie zijn wij als organisatie of als team? Waar staan we voor, wat zijn onze kernwaarden? Waar dromen we van en op welke manier willen we van betekenis zijn?

  Strategievorming en verandermanagement

  Hoe zet je vanuit de geformuleerde visie een strategie neer om te komen waar je wilt zijn? Is het bestaande beleid wel effectief en efficiënt? Hoe komen we tot gewenste veranderingen? 

  Strategisch personeelbeleid; mobiliteit, duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning

  Hoe krijg je teams en medewerkers het meeste in hun kracht? Wat is daar voor nodig? Hoe maken we een strategisch personeelsplan en voeren we dit vervolgens uit?

  Teamcoaching en individuele begeleiding

  Individuele begeleiding kan een waardevolle aanvulling zijn bij een organisatietraject. Maar ook afzonderlijk hiervan kan de behoefte bestaan aan persoonlijke coaching. Onder ‘persoonlijke bewustwording’ op deze website vertel ik meer over de mogelijkheden die ik daarin bied.

 • Workshops en trainingen

  Programmatisch werken vanuit de kern

  In deze 8 daagse training komt aan de orde wat programmatisch werken is en gaan we theorie en praktijk aan elkaar koppelen door vanuit jullie bedoeling een programmaplan op te stellen en het programmateam in te richten.

  De kracht van het team

  Welke onderstroom speelt er binnen het team en hoe kunnen de er voor zorgen dat bestaande belemmerende overtuigingen worden omgezet in krachtgevende overtuigingen? In deze workshop van twee dagen gaan we hier op interactieve wijze mee aan de slag

 • Referenties 

  "Ik heb Maron ervaren als een sterk analytisch persoon die in korte tijd tot de kern kan komen, met oog voor mensen en onderlinge relaties en verhoudingen. Ze heeft daarnaast een open en rustige uitstraling wat maakt dat het erg prettig is om met haar samen te werken"

  Sanne van Doorn, collega provincie Friesland

  “Maron weet door haar open benadering meer informatie boven tafel te krijgen dan verwacht. Daarnaast maakt ze heldere afspraken zodat de wederzijdse verwachtingen duidelijk zijn. Vervolgens verwerkt ze de resultaten in een goed leesbaar rapport met heldere aanbevelingen waarmee wij verder kunnen”

  Karin Wierda, opgavenmanager en opdrachtgever provincie Friesland

 

Nieuws

 • Aanmelden nieuwsbrief

  Wil je per kwartaal de nieuwsbrief van sSens ontvangen? Stuur dan een bericht...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.